Bebek teninin hassas dokusu, giysilerini seçerken ve onları temizlerken de özel yöntemler tercih etmenizi gerektirir. Özenle temizlenmiş, hijyenik giysileri içinde bebeğinizin güvende olması, sizi de mutlu eder. Bebeğinizin çamaşırlarını yıkamak için özel seçimler yaparken sizinle aynı hassasiyete sahip ürünleri kullanmalısınız. En iyi bebek deterjanı, onun tenini tanıyan bir formüle sahip olmalı. Bu yüzden bebek çamaşır deterjanı seçimi bebek bakımında da son derece önemli.
Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalı?
Birçok annenin aklındaki sorulardan biri de yeni doğan bebek kıyafetleri nasıl yıkanır, sorusudur. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk andan itibaren onun sağlığını koruma altına almak, güvenle büyümesini sağlamak için çevresindeki her şeyi özenle seçmek istersiniz. Her anne, bebeğinin tenine dokunacak giysilerin özenle temizlenmesi için çabalar. Bu noktada da bebeğin kıyafetleri ne zaman yıkanmalı, kaç derecede, neyle, hangi programda yıkanmalı, bebek kıyafetlerini yıkamak için deterjan seçiminde nelere dikkat edilmeli sorularına yanıt aranır. Ama telaş etmenize gerek yok; her sorunun bir yanıtı mevcut! Haydi göz atalım:
● Bebeğinize giydireceğiniz yeni kıyafetleri önceden yıkamanız, onun hassas tenine dokunmadan önce gerekli önlemi almanızı sağlar.
● Bebek kıyafetlerini renklerine göre ayırdıktan sonra üzerindeki lekenin de türüne bağlı olarak 40 ya da 30 derecede yıkamalısınız.
● Bebek kıyafetlerini yıkarken yalnızca ona ait olanları bir arada yıkamayı seçmelisiniz. Bazı çamaşır makinelerinde bebek kıyafetleri için özel programlar yer alabilir. Olmayanlar da ise kıyafetin kumaş türüne göre uygun program ve dereceyi tercih etmelisiniz.
● Deterjan seçerken de parfüm ve boya içeriğinin az olduğu deterjanları seçmelisiniz.
Yeni Doğan Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır?
Öncelikle yeni doğan bebeğinizin kıyafetlerini temizleme konusunda bazı önemli bilgilere sahip olmalısınız. Yeni doğan bebekler için özel üretilen, hassas dokulu kıyafetler temizlenirken de aynı özenle temizlenmeyi gerektirir. Bebeğiniz doğmadan önce onu için hazırladığınız tüm kıyafetleri yıkamalısınız. Bebek kıyafetlerinin yıkama talimatlarını inceleyerek, tüm kıyafetleri bir araya getirmeli ve ardından renklerine ve kumaşlarına göre kategorilere ayırmalısınız.
Doğru Bebek Deterjanını Seçmek
Henüz dünyayı tanımaya çalışan bebeğiniz kıyafetlerini çok sık kirleteceğinden, bu kıyafetleri sık sık da yıkamanız gerekir. Özellikle bebeğinizin beyaz renkli kıyafetlerini yıkamak için Vanish Multipower Kristal Beyaz Sıvı Leke Çıkarıcı ürününden faydalanabilirsiniz. Doğrudan çamaşır deterjanına ilave olarak veya makinede yıkamadan önce lekelerin üzerine 1 çay kaşığı kadar doğrudan döküp bekleterek, kullanabilirsiniz. Bu leke çıkarıcıyı ayrıca bebeğinizin çamaşırlarını suda bekletirken de uygulayabilirsiniz. 4 litre suya 1,5 çay bardağı Vanish Multipower Kristal Beyaz Sıvı Leke Çıkarıcı eklemeniz yeterli. Böylece sık yıkanan bebek kıyafetlerinin 50.yıkamada bile bembeyaz kalmasını ve uzun süre kullanılmasını da sağlarsınız.
Annelerin bebek çamaşır deterjanı seçimi ile birlikte aklındaki diğer sorular da bebek çamaşırları kaç derecede yıkanır, bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır şeklindedir. Bebek çamaşırlarını çok yüksek derecelerde yıkamanıza gerek yoktur. Bu şekilde her gün kullanılan giysilerin ömrü de kısalabilir. Lekelerin türüne göre uygun dereceleri seçmeniz yeterli. Ayrıca bebek kıyafetleri için özel programların olduğu bir çamaşır makineniz yoksa, bebeğinizin kıyafetinde yer alan yıkama talimatlarına uygun programları seçmek de size çözüm sağlar.
Bebek Çamaşırları Kaç Derecede Yıkanır?
Bebeğinizin çok sık kıyafet değiştirmesi, bu kıyafetlerin çok sık yıkanmasına neden olur. Bebek kıyafetlerini bu sık yıkamalar esnasında yıpratmamak için çok yüksek sıcaklıklarda yıkamamaya çalışmalısınız. Hijyeni sağlamak için yüksek sıcaklık derecelerini tercih etmek algısının aksine doğru bebek çamaşır deterjanı seçimi yapmanız, doğru sıcaklık derecelerinde bu kıyafetleri yıkamanız yeterli olur. Gün içinde sık sık değiştirilen bu kıyafetleri hızla yıpranmamaları için renklerine göre kategorilere ayırarak yıkamalısınız. Beyaz kıyafetler için 40 derece yeterli olurken, bebeğinizin renkli ve hassas dokulu kıyafetleri için 30 derecede yıkamayı seçmelisiniz. Yüksek sıcaklık gerektirmeyen leke çıkarıcılar da size bu seçimlerinizde yardımcı olur. Vanish Kosla Multipower Deterjan Güçlendirici Sıvı ve Vanish Kosla Multipower Deterjan Güçlendirici Toz, soğuk suda dahi çamaşırları yıpratmadan lekeleri çıkarma özellikleri ile tercih edeceğiniz iki güçlü seçim olabilir.
Bir diğer yanıtlanması gereken soru da bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır sorusudur. Çamaşır makinenizin özelliğine bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. Bazı makinelerde doğrudan bebek çamaşırlarının yıkanması için özel programlar bulunurken bazılarında ise bu programlar yer almaz. Bu durumda yapmanız gereken, ekstra durulamayı seçmenizdir. Böylece deterjandan arınan bebek kıyafetlerini makineden tertemiz çıkarır, bebeğinize güvenle giydirirsiniz.
Bebek Kıyafetleri Neyle Yıkanmalı?
Annelerin aklındaki bir diğer soru da bebek kıyafetlerini neyle yıkamalı sorusudur. Özel formüllü ve güçlü leke çıkarıcılar dışında bebek çamaşırlarını yıkarken annelerin en çok tercih edeceği birkaç alternatif içerisinde sabun tozu yer alabilir. Ancak gün içinde oldukça aktif hale gelmeye başlayan bebeğinizin özellikle beslenme saati sonrasında kirlenen mama önlükleri, giysileri için özel seçimler yapmanız gerekebilir. Bugünlerde annelerin en çok yakındığı leke, bebek maması olabilir, onun için etkili yöntemleri verdiğimiz Bebek Maması Lekesi Nasıl Çıkarılır yazımıza göz atabilirsiniz. Bu konuda da annelerin yardımına koşan Vanish Kosla, sıvı ve toz leke çıkarıcılar ile bebeğinizin mama önlüğündeki inatçı lekelerden kurtulmanızı sağlar.
Bebek Kıyafetleri Nasıl Kurutulur?
Yıkanan bebek kıyafetlerinin kurutulması da yıkanması kadar önemlidir. Öyle ki yıkama ile temizlenen tozlar ve bakteriler doğru şekilde kurutulmadığı takdirde çamaşıra yeniden bulaşabilir. Bu nedenle bebek kıyafetlerinin temiz bir ortamda kurutulması gerekir. En iyi yöntem kıyafetleri açık havada kurutmak olacaktır. Öğle güneşi bebek kıyafetlerini kurutmak için idealdir. Yeterli miktardaki güneş ışığı da bakteri oluşumunu engellemede yardımcı olur. Eğer kıyafetleri dışarıda kurutma gibi bir şansınız yoksa, ev içerisinde pencereleri açık bir odada, temiz hava ile bebeğinizin kıyafetlerini rahatlıkla kurutabilirsiniz. Ancak hiçbir koşulda bebek kıyafetlerini kurutma makinesi ile kurutmamak gerektiğini unutmamalısınız. Kurutma makineleri çoğunlukla bakteri oluşumuna yol açacağından bebek giysilerini kurutmada tercih edilmemelidir.
Kuruttuğunuz kıyafetleri ütülemeyi de ihmal etmemelisiniz. Ütü sağladığı yüksek ısı sayesinde hijyenik etkiyi artıracaktır. Fakat aşırı miktarda buharlı ütüleme kıyafetleri nemlendirebilir. Bu nedenle kıyafetleri kaldırmadan önce tamamen kuru olduklarından emin olmanız gerekir. Çünkü nem, bakteri oluşumu için oldukça ideal bir ortam yaratır.